Otomatik Depolama Sistemi

Otomatik Depolama Sistemi

Özellikle ticari alanda büyük ilgi gören otomatik depolama günümüzde pek çok şirketin yakından ilgilendiği bir konudur. Sektörde as/rs olarak da bilinen otomatik depolama sayesinde şirketler pek çok alanda kazanç sağlayabilir. Bu sistem sayesinde yükler raflarda depolanır ve düzenlenir. Ayrıca raflarda eksik olan ürünlerin yenilerine mal veya yük geldiğinde bu sistemler de tamamen otomatik bir şekilde gerçekleştirilir. Birinci sınıf kalitede otomatik depolama ünitelerine sahip olmak istiyorsanız en doğru yerdesiniz. 

Depo sistemleri konusunda müşteri memnuniyeti odaklı hizmetler veren firmamızda, her talebe uygun kalitede hizmet ve imalat yapılır. Özellikle depo sistemlerinin otomatik bir şekilde kontrolünün ve yönetiminin gerekli olduğu sahalarda firmamızın profesyonel desteğinden yararlanabilirsiniz. Adından da anlaşılacağı üzere bir depo sisteminde tüm mal indirme ve bindirme süreçlerinin otomatik bir şekilde yapıldığı bu sistemlere sahip olmak sanıldığı kadar zor değildir. Günümüzde e-ticaret sektörü başta olmak üzere pek çok iş kolunda depolama süreçlerinin tamamen otomatik ve bilgisayar destekli programlar ile yapılması tercih edilir.

Otomatik Depolama Nedir?

Bir işletmeye ait deponun en verimli ve pratik bir şekilde kullanılmasını sağlayan otomatik depolama sistemleri, şirketlerin bir numaralı ihtiyaçları arasındadır. Bu sistemler sayesinde yerden yüksekliği 50 metreye kadar çıkan raflardaki mallar standart bir şekilde kontrol edilebilir. Depolama faaliyetlerinin tamamen otomatik bir şekilde kontrol atlında tutulduğu otomatik depolama sistemlerinin sağladığı pek çok avantaj vardır. İngilizce as/rs otomatik depolama olarak bilinen bu sistemler tamamen bilgisayar destekli çalışır.

Her biri özel olarak üretilen bilgisayar destekli cihazlar sayesinde çok sayıda ürün ve malın bulunduğu depolarda bile yönetim süreçleri basit bir şekilde tamamlanır. Rafların yeniden düzenlenip eksik ürünlerin tamamlanması gibi süreçler bilgisayarlar tarafından yönetilir. Böylelikle şirket sahipleri pek çok avantajdan yararlanırken aynı zamanda maliyet bakımından da uygun fiyatlı çözümler elde edilebilir. Depo alanının her bir noktasını bilgisayar sistemine yazan ve buradaki program vasıtası ile kullanan otomatik depolama sistemlerine web sitemiz üzerinden tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Otomatik Depolama Sistemleri

İngilizce automated storage olarak bilinen otomatik depolama sistemleri, işletmelerin depolama süreçlerinde sunduğu avantajlar sayesinde öne çıkmaktadır. Depolamada raf sistemlerinin temelini yüksek irtifa depo rafları oluşturduğu için bu süreçlerde insan yerine bilgisayar destekli programlara ihtiyaç duyulur. Yerden 40 50 metre kadar yükseklikte bulunan depo raflarına ürün yerleştirme düzenleme ve indirme süreçlerini bilgisayar destekli otomatik depolama sistemleri yapabilir. Bu yüzden her işletmenin depo standartlarını en üst seviyeye çıkarabilmesi için son teknolojik makinelerden yararlanması önemlidir. 

Her işletmenin depo yönetim ve kontrol süreçlerini profesyonel seviyeye taşımasına yardımcı olan bu sistemlere ulaşmak günümüzde çok zor değildir. Barkodlar ve sensörler sayesinde deponun neresinde hangi ürün varsa kolaylıkla algılanır ve sistem üzerinden kaç adet olduğuna kadar kontrol edilebilir. Profesyonel bir şekilde depo ve stok yönetim imkanı sunan bu sistemlere ulaşmak artık sanıldığı kadar zor olmayıp firmamız sayesinde sizlere ulaştırılmaktadır. E-ticaret sektörü başta olmak üzere fabrika ve diğer üretim tesislerinde de son derece kullanışlı olan otomatik depolama sistemleri tercih edilir.

En Kaliteli Otonom Depolama Sistemleri

İnternet üzerinden otomatik depolama hakkında detaylara ulaşmak isteyenler için en ideal kaynaklardan biri de firmamızın kurumsal web sitesidir. İnternet sitemiz üzerinden günün her saatinde ihtiyacınız olan depolama raf sistemlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Depo alanı ne kadar geniş olursa olsun otonom sistemler sayesinde tüm mal ve ürünler stok bilgisi kapsamında tutulabilir. Birinci sınıf kalitedeki materyal kullanılarak hazırlanan bu sistemlerde malzeme kalitesi kadar bilgisayar destekli programların yazılım özellikleri de önemlidir. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir problemle karşılaşmamak adına firmamızın kurumsal hizmet kalitesinden yararlanabilirsiniz.

Her geçen gün daha fazla işletmenin ihtiyaç duyduğu bu hizmetler özellikle geniş depo ağına ve alanına sahip işletmeler için idealdir. Yerden yüksekliği 50 metreyi bulan depo raflarında dizili ürünlerin sayımı ve düzenlenmesi konusunda barkodlu sisteme ihtiyaç vardır. Son teknoloji makinelerin yardımı ile bütün bilgiler sistemde tutulur ve bardkolu malların sayımı sorunsuz bir şekilde yapılabilir. Her bütçeye ve ihtiyaca uygun ebatlarda imal edilen otonom depolama sistemleri sayesinde işletmelerin profesyonel bir şekilde depo yönetim süreci tamamlanabilir. Depo ve stok sayımında bilgisayar destekli yazılımlar kullanmak isteyenler firmamızdan bu konuda detaylı bilgi alabilirler. 

Otomatik Depolama Sistemi Avantajları

Şirketlerin devasa büyüklükteki depolarında tüm malların sayımının yapılması ve yerlerinin düzenlenmesi konusunda otomatik depolama sistemlerinin hizmeti büyüktür. Kolay bir şekidle depo yönetimi sağlayan bu sistemler günümüzde oldukça popülerdir. Birinci sınıf kalitedeki depo rafları üzerine barkodlu ve sensörlü sistemler uygulanarak malların geniş depo içinde rahatlıkla bulunup kullanılmasını sağlayabilir. Özellikle otomatik depolama sistemleri avantajları sayesinde ticari işletmeler çok büyük depolarda bile kısa sürede iş süreçlerini tamamlamayı başarmaktadır. Günümüzde şirketlerin otomatik depolama sistemlerinden elde ettikleri avantajlardan bazıları şunlardır:

  • İş süreçlerini kısa sürede tamamlar.
  • İş maliyetlerini azaltır.
  • Üretimden sevkiyata kadar iş sürecinin verimli olmasını sağlar. 
  • Üretim depolama ve sevkiyat hızını arttırır. 
  • Ürünlerin kalitesini korumaya yardımcı olur. 
  • Fabrikalarda ve depolarda alan tasarrufu sağlar. 
  • Otonom depolama özellikle büyük hacimli malların depolanmasında faydalıdır. 
  • Yetersiz alanlarda bile en verimli depolama alanı oluşturur. 

Malların sayısı çok fazla ise depolama sırasında çeşitli problemlerle karşılaşılabilir. İşte bu yüzden profesyonel kalitede üretilen otomatik depolama sistemleri sayesinde herhangi bir sorunla karşılaşılmaz. Otonom depolama sistemi sayesinde her işletme kendi deposunu verimli bir şekilde kullanabilir. Firmamızın son dönemde en çok tercih edilen hizmetleri arasında yer alan otomatik depolama raf sistemlerine ulaşmak için kurumsal web sitemizdeki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz.

Otomatik Depolama Sistemi Fiyatları 

Günümüzde otomatik depolama sistemleri hem fabrikalarda hem de dağıtım merkezlerinde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu uygulama alanına göre bilgisayar destekli programlardan yararlanılabilir. Sistemler çoğunlukla kapsamlı cihazların bir araya gelmesinden oluşur. Firmamızın deneyimli ekibiyle iletişime geçerek şirketinizin ihtiyacı olan en verimli otomatik depolama sistemine sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Otonom depo sistemlerinde bulunan cihazlar genellikle şunlardan oluşur:

  • AGV-AMR tipi taşıyıcılar
  • Sorter tipi ayrıştırıcılar
  • Tanıma ve tanıtma sistemleri 
  • Desi ölçüm sistemleri 
  • Paletleme robotları
  • Paletten indirme robotları
  • Barkod sistemleri

Görüldüğü gibi depolama sürecini baştan sona insansız bir şekilde yöneten bilgisayar destekli bu sistemler son derece popülerdir. Depolama sadece yatay hacimde değil dikey hacimde de verimli bir şekilde yapılmalıdır. Bu yüzden ülkemizde pek çok fabrikada yüksekliği yerden 40 50 metreleri bulan depo raf sistemleri görülmektedir. İşte bu sistemlerin aktif bir şekilde kullanılması için otomatik depolamaya ihtiyaç duyulur. 

Kaliteli Otomatik Depolama Sistemleri

İnternet üzerinden otomatik depolama fiyatları konusunda araştırma yapan tüm şirketler firmamızın hizmetlerinden hemen yararlanabilir. Bütçe dostu fiyatlarla her işletmenin kendi stok ve depolama ihtiyaçlarına göre etkili çözümlere ulaşmak artık çok daha kolaydır. Bu tür otonom depolama sistemleri sayesinde malların raflara dizilimi tamamen robotlar tarafından yapılır. Hemen firmamızın otomatik depolama hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

 

PROJELERİMİZLE İLGİLİ İHTİYAÇLARINIZ İÇİN