Otomatik Depolama

Otomatik Depolama

Otomatik depolama sistemleri özellikle alanın verimli kullanılmasını sağlaması ile öne çıkıyor. Firma olarak geniş özellik yelpazesi ile hazırladığımız tüm otomatik depolama sistemlerimiz oldukça kapsamlı aşamalardan geçerek müşterilerimize ulaşıyor. Depolama sistemleri içerisinde zamanı daha verimli kullanmaya yarayan otomatik depolama ile bütün depolar rahatlıkla denetlenebiliyor. 

Denetimin yanı sıra ürünlerin bulunması, rafların kontrol edilmesi ve malzeme – teknik gibi noktalarda da otomatik depolama sistemi önemli bir rol oynuyor. Spor raflarının yüksek verim ile kullanılabilmesini sağlarken, aynı zamanda alanı da daha iyi bir şekilde kullanmayı amaçlıyoruz. Otomatik depolama sistemleri tam da bu noktada herkese birçok avantaj sunuyor. Hem kullanıldığı alana sunduğu avantajlar hem de kullanıcı kişiye sunduğu avantajlar ile farklı gruplarda özellikleriyle karşılaşmak mümkün.

Otomatik Depolama Sistemi Nedir? 

Otomatik depolama sistemi yeni nesil teknolojiyi kullanarak depoları akıllı hale getirmeye yarayan bir sistemdir. Bu sistem ile yüklerin raflara yerleştirilmesinden boşaltma aşamasına kadar her bir aşamada teknolojiden yararlanılır. İş gücünü daha dengeli kullanmaya yarayan otomatik depolama sistemlerinde aynı zamanda şirketin ve deponun da daha güvenli bir yere dönüşmesi ve verilerini koruması sağlanır. 

Bu noktada bilgisayar üzerinden yönetilen otomatik depolama sistemleri ile hem depo içerisindeki ürünlerin daha kolay bulunması sağlanır hem de ürünlerin yerleştirilmesi daha az zaman alır. Birbirinden farklı birçok avantajı bulunduğu için günümüzde birçok depoda otomatik depolama sistemleri tercih ediliyor. Firma olarak sunduğumuz bütün depolama sistemlerini sadece yerine ulaştırıyor aynı zamanda sistemin nasıl kullanılacağını da müşterilerimize aktarıyoruz.

Otomatik Depolama ve Çekme Sistemi Nedir? 

Belirli sektörlerde ve çalışma alanlarında sık sık tercih edilen otomatik depolama ve çekme sistemleri teknoloji ile iç içe üretiliyor. Dağıtımdan yerleştirmeye ve yerleştirmeden üretime kadar birçok farklı aşamanın daha kolay yürütülmesi sağlanıyor. Otomatik depolama ve çekme sistemleri ile malzemelerin denetimi, yönetimi ve aynı zamanda kontrolleri tek 1 sistem üzerinden kolayca kontrol edilebiliyor. Bu sebeple de otomatik depolama ve çekme sistemleri teknolojik altyapı kullanılarak birçok depoya entegre edilebiliyor. 

Yüksek verim almak ve var olan iş gücünü daha iyi şartlarda kullanabilmek için birçok sektör otomatik depolama ve çekme sistemlerine geçiş yapmaktadır. Otomatik raf sistemlerinin yanı sıra çekme sistemi ile de rafların ve ürünlerin taşınma aşaması daha kolay oluyor. Teknik destek ile yürütülen vinçli sistem, çekme sistem olarak anılmaktadır. 

Otomatik Depolama Sistemlerinin Avantajları Nelerdir? 

Otomatik depolama sistemlerinin birçok avantajı vardır. Bu avantajlar hem kullanan kişi hem sektör hem de depo için geçerli olan ve farklı kategoriler ile incelenebilen avantajlardır. Otomatik depolama sistemlerinin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Zaman tasarrufu sağlar. 
  • Zamanı daha verimli kullanmaya neden olur. 
  • İş gücünü daha iyi ve stratejik kullanılmaya sebep olur. 
  • Daha hızlı hareket edilir.
  • Bütün sistem teknoloji üzerinden kontrol edilir.
  • Uzaktan kontrol avantajı vardır.
  • Depolama sistemleri hakkındaki bilgilere uzaktan ulaşılabilir.
  • Raf düzeni ve ürünlerin yeri ile ilgili daha çabuk bilgi edinilir.
  • Teslim edilecek olan ürünlerin daha hızlı teslim edilmesi sağlanır.
  • Daha hassas çalışan ama daha profesyonel 1 depo elde edilir.
  • Yanlış adrese ürün gönderme ya da ürünlerin raflarda farklı bir yere yerleştirilmesi gibi sorunlar ile karşılaşılmaz.
  • Depo raf sistemlerinin bakımını azaltır.
  • Bakım azaldığı için masraflar da azalır.
  • Maliyet dengesi sağlanır. 
  • Stokların doğru kullanılması sağlanır.
  • Personelin asıl yetkili olduğu alanlarda çalışması için doğru alan yaratılır. 


Otomatik Depolama Sistemleri Ne için Kullanılır? 

Otomatik depolama sistemleri depolarını daha güvenli ve daha profesyonel bir şekilde kullanılması için yaratılmıştır. Teknoloji altyapısı ile çalıştığı için depolar daha büyük bir verim ile kullanılır ve aynı zamanda dikey depolama sistemleri de bu sistemin içerisinde yer alır. Hem dikey hem de yatay depolama sistemlerinin teknoloji ile birleştirilmesi ile alınan verim de artış gösterir. Otomatik depolama sistemleri var olan depo alanının teknoloji ile kullanılmasını hedefler. Dolayısıyla otomatik depolama sistemleri, bilgisayarlar ve yazılımlar aracılığı ile kullanılan özel bir depolama sistemidir.

Otomatik Depolama Sistemleri Nasıl Kullanılır? 

Otomatik depolama sistemlerinin kullanılması farklı şekillerde olabilmektedir. Depolama sisteminin hangi yazılıma ve hangi özelliğe sahip olduğuna göre kullanılış biçimi genellikle değişir. Yine de bilgisayar ve yazılım üzerinden kullanıldığı için öncelikle eğitim alınması ve ardından kolay bir şekilde kullanılması mümkündür. Firma olarak sadece otomatik depolama sistemleri hizmeti vermiyor, aynı zamanda sistemin nasıl kullanılacağı ile ilgili de uzmanlarımız tarafından danışmanlık desteği sağlanıyor. Bu noktada hizmet verdiğimiz her bir müşterimizi ve firmayı desteklemeye devam ediyoruz. Otomatik depolama sistemleri nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgilere ulaşmak için internet sitemizde yer alan iletişim bilgilerinden tarafımıza ulaşabilirsiniz.

Depo Teknolojileri Nelerdir?

Depo teknolojileri ile depolama sistemleri birbirleri ile benzerlik gösterir. Yeni nesil teknoloji kullanılarak alanın daha verimli kullanılması, iş gücünün daha kaliteli bir şekilde dönüştürülmesi hedeflenir. Bu hedefler doğrultusunda hazırlanan depo teknolojileri ile özellikle büyük sektörlerde ve büyük üretim alanlarında kolaylık sağlanması amaçlanıyor. Biz de bu noktada en iyi teknolojiyi kullanarak depo teknolojilerini geliştirmeye ve müşterilerimize en iyi hizmeti sağlamaya devam ediyoruz. 

Depo teknolojileri içerisinde bilgisayar, yazılım, özel sistemler ve teknolojik birçok araca yer vermektedir. Dolayısı ile doğru ekipmanlar ve yazılımlar ile kullanılması gerekir. Depo teknolojisi ve otomatik depolama sistemleri kullanılır iken doğru ekipmanlar ve teknolojik araçlar kullanılmadığı takdirde sistem ne yazık ki aktif bir şekilde kullanılamaz. Dolayısıyla depo teknolojisini geliştirmek ve daha teknolojik ürünlerle deposunu yenilemek isteyen herkesin öncelikle bu sistemi nasıl kullanacağını öğrenmesi gerekir.

Otomatik Depo Sistemleri Nerelerde Kullanılır? 

Otomatik depo sistemlerinin sık sık kullanıldığı sektörler vardır. Bu sektörler aracılığı ile otomatik depo sistemleri hem daha yaygın bir şekilde kullanılmış olur hem de sistemin kendisini geliştirmesine izin verilir. Otomatik depo sistemlerinin en çok kullanan sektörler şu şekilde sıralanabilir: 

  • Gıda sektörü
  • Hava ve kargo işletmeleri ve sektörü 
  • Lojistik ve ulaşım sektörü
  • İlaç ve tıbbi üretim sektörleri
  • Otomotiv sektörü
  • Elektronik ürün depoları 
  • Beyaz eşya depoları 
  • Dağıtım depoları 
  • Kargo hizmetleri 
  • Otomotiv parçaları sektörü 
  • Depolama ihtiyacı olan büyük şirketler ve çalışma alanları


Otomatik depo sistemlerinin en çok kullanıldığı alanları oluşturur.

AS/RS Sistem Otomatik Depo Nedir? 

AS/RS sistem otomatik depolar, diğer depolara göre farklı özelliklere sahiplerdir. Birçok avantajlarının bulunduğu için sık sık tercih edilir. Genellikle ürün kontrolü, hangi ürünün hangi rafta olduğunun bilinmesi, stok sayısına hakim olmak gibi noktalarda avantaj yaratır. Envanter sayımında ve sipariş teslimatında herhangi bir sorun çıkmaması için de AS/RS sistemleri kullanılır.

Otomatik Depolamada Güvenlik Nasıl Sağlanır?

Otomatik depolama sistemlerinin güvenliği teknoloji ile sağlanır. Şifreli altyapı ve özel yazılımlar sadece yetkili kişilere açıktır. Dolayısı ile sistemin bildiği bilgiler sadece şifre ile kontrol edilebilir. Otomatik depolama sistemlerinde güvenlik çok aşamalıdır. Tek 1 şifre ile kontrolü sağlanamaz ve birçok farklı giriş yönteminin kullanılması gerekebilir. Çok aşamalı güvenlik sistemi olduğu için otomatik depolama sistemleri oldukça güvenilirdir.

PROJELERİMİZLE İLGİLİ İHTİYAÇLARINIZ İÇİN