Depo Raf İmalatı

Depo Raf İmalatında Neler Yapılır? 

Depo raf imalatı endüstriyel depolama için yapılır. Depo raf imalatı yapılmasının farklı sebepleri ile de karşılaşılabilir. Örneğin sistemlerin etkin hale getirilmesiyle alanın verimli kullanılması mümkündür. Alan kullanımında zorluk yaşayan işletmeler, depo raf sistemlerini kullanmayı tercih edebilir. 

Depo raf sistemleri hem kullanılacak olan malzeme hem de kullanılan ana malzemeye göre farklılık gösterebilir. Dayanıklılığı yer kaplamaması, profesyonel kullanım imkanları sunması gibi sebeplerden dolayı özellikle büyük çaplı depolama alanlarında depo raflar kullanılır. 

Depo raf imalatında yapılan işlemler farklı olabilir. Dekoratif imalatında hangi raf türünü kullanılacağını müşteriler ile karar verilir. Müşterilerin ya da siparişi veren alıcının beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda en uygun olan raf türüne karar verilir. Raf türüne karar verirken hem ihtiyaçlardan yola çıkılır hem de raflarda hangi ürünlerin kullanılacağına bağlı olarak en uygun metotlar belirlenir. 

Örneğin moda giyim ya da tekstil firmalarından herhangi biri depo raf sistemlerinin imalatı için sipariş vermiş ise askılı tekstil raf sistemleri kullanılabilir. Bu durumda kıyafetler için en uygun olan sistem kullanılacaktır. Ürüne uygun sistem tasarımı üreticiler tarafından yapılır.

Depo Raf İmalatında Nelere Dikkat Edilir?

Depo raf imalatında dikkat edilecekler çoğunlukla ihtiyaçlar ile ilgilidir. Depo raf imalatı yaparken dikkat edilmesi önerilen faktörler şunlardır: 

  • Depo alanına ve depo alanının ölçülerine göre planlama yapılmalıdır.
  • Dekoratif sistemleriyle kullanılacak olan ürünlere özel tasarım yapılmalıdır.
  • Depolama ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlama yapılmalıdır.
  • Müşterilerin beklentilerine, ihtiyaçlarına ve sorunlarına bağlı olarak özelleştirme yapılmalıdır.
  • Güvenlik unsurları elden bırakılmamalı. Üretilen her bir depo rafın güvenilir ve kaliteli olmasına özen gösterilmelidir.


Depo Raf İmalatı Neden Önemli?

Depo raf imalatının öneminin artmasına sebep olan farklı faktörler vardır. Bu faktörlerden dolayı depolama sistemleri üretilmeye devam eder. Depo raf imalatının önemli olmasına sebep olan etkenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Raf sistemi üzerinde taşınacak ya da muhafaza edilecek olan ürüne özel tasarım yapılır. Bu sebeple de ürünün zarar görmesi, raftan düşmesi, hasar alması gibi sonuçlar ile karşılaşılmaz raf sistemi ürüne özel yapıldığı için ürünün güvenliğine öncelik verilir. 
  • Müşterilerin ihtiyaçlarına göre özelleştirme yapılabilir. Var olan teknikler üzerinden hareket edilebileceği gibi özel üretim yapılması da mümkündür. Özel üretim için yapılacak olan çalışmalar üretici tarafından yönlendirilir. 
  • Özellikle küçük alanlarda fazla ürün ya da büyük alanlarda dağınık ürün ile karşılaşılıyor ise düzen oluşturulması, daha sistematik ilerlenmesi aynı zamanda depo alanının büyük bir verim ile kullanılması için depo raf imalatı önemlidir.


Depo Raf İmalatı Esnasında Yük Kapasitesi Nasıl Belirlenir? 

Depo raf imalatında yük kapasitesini belirlemek en önemli unsurlardan biridir. İmalat yapılmadan önce yük kapasitesi mutlaka bilinmelidir. Yük kapasitesi bilinmediği takdirde ortaya farklı problemler çıkabilir. Bu sorunları en aza indirmek için ve herhangi bir hasar ile karşılaşmamak adına depo raf imalatı öncesinde yük kapasitesinin tasarlanması önem taşır. 

Depo raf sistemlerinde yük kapasitesini belirlemek için kullanılan bazı bilgiler vardır. Bu bilgiler arasında ürünlerin fiziksel özellikleri yer alır. Ağırlık, boyut, kalite, hassasiyet gibi unsurlar önemli bilgilerdir. 

 

PROJELERİMİZLE İLGİLİ İHTİYAÇLARINIZ İÇİN